Header Ads

Ferudun Akın; Yüksek Okul İçin Tekrar Birleşelim



Selendi Belediye Meclis Üyesi Ferudun Akın yaptığı basın toplantısında Yüksek Okul ile ilgili görüşlerini belirterek. Selendi Sivil Toplum Kuruluşlarını, Siyasi Parti Başkanlarını, Mahalle Muhtarlarını ve Selendi'li Vatandaşları Yüksek Okul için meclise çağırdı. Selendi Belediye Kültür Salonunda yapılan basın toplantısında konuşan Ferudun Akın ;

  " Manisa'nın 17 İlçesinde tek Yüksek Okulu olmayan İlçe ne acıdır ki Selendi. Ben buradan Selendi'de siyaset yapan arkadaşlarıma sesleniyorum. Belediye Meclis Üyelerine , Parti Başkanlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve Selendi Halkına sesleniyorum. Acaba neden Manisa'nın 17 ilçesinde Üniversite olamayan tek ilçe Selendi ? Bunu bir kendilerine sorsunlar. Acaba bizde mi bir eksiklik var ? Bizi yönetenlerde mi ? Yoksa Ankara'da Mecliste bu işi takip edip, söz verip bırakanlarda mı var ? Selendi'de Yüksek Okul 20 yıllık bir hayal, bir rüya, bir sevda. Daha önce 3-4 yıl önce birlik beraberlik çok güzeldi bizim ilçemizde. Mesela Selendi Adliyesinin kapanması karşısında yek vücut olduk. Belediye Başkanımız başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanları o zaman için Selendi'deki herkes elini taşın altına soktu. Bir ekip oluşturarak Ankara'ya gittik Adliyemizin kapanmasını önledik.
parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar
 Aynı olayı Selendi'ye yapılacak Yüksek Okul için tekrar gündeme getirdiğimizde ilk zamanlar güzel bir ahenk yaşamıştık.Bu neydi işte Yüksek Okul yapılacak arsanın bağışlanması, oranın Belediye tarafından 1/5000 lik  imara açılması, plan ve projesi bu işleri Belediyemiz tarafından 3 aylık gibi kısa bir sürede Selendi Belediyesi olarak geçirdik. Bunu Manisa Büyük Şehir Belediye'sine sevk ettik. Büyük Şehir'den de güzel bir çalışmayla geçti. Sağ olsun yine burada da Selendi Ak Parti  İlçe Başkanımız Ankara'dan Toprak Koruma Kurulundan gelecek bir yazıyı elden alarak güzel bir çalışma sergiledik. Ama ne oldu ? Sonra maalesef  Ülkemizde bazı olaylar yaşandı. Bu yüzden Yüksek Okul çalışmalarımız aksadı. İş soğudu. Daha sonra tekrar bir araya geldik dedik ki gidelim rektörle görüşelim. Randevu alındı. Aynı ekip tekrardan birleşti ve Rektörlüğe gidildi. Rektörlüğün cevabı; Yüksek Okul binasını yapın, biz bina bittikten sonra Selendi'ye Yüksek Okul açılması konusunda YÖK'e teklif ederiz. Yök izin verirse açarız vermezse binayı tekrardan Büyükşehir Belediyesine iade ederiz. İşte burada olay tıkanıyor. Günümüz parasıyla aşağı yukarı 7-8 Trilyon bir para. Selendi'nin yakınında olsa tekrardan değerlendirilebilir. Şimdi merkeze uzak bir yerde olacağı için öyle bina bizde şuan mevcut. Mesela Eski Tekel Binası. Denizli / Tavas 'tada aynı tekel binalarını restore edip yüksek okul haline getirmişler. Bunu arkadaşlara söylediğimde yok efendim yeni bina yapılacak diye karşı çıkılıyor. Tamam sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün 2014 seçimlerinde söz vermişti. Eğer Selendi'ye Yüksek Okul yapılacaksa binasınıda ben yaptıracağım demişti. Cengiz Ergün halen sözünün arkasında ama sadece şunu bekliyor, YÖK ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında yada Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ile Büyük Şehir Belediye Başkanı arasında bir protokol yapılması. Bu protokoldan sonra inşaatın hemen başlayabileceğini defalarca kendisi beyan etti. Ama ne acıdır ki biz son 6 aydır bu protokolü yaptıramıyoruz İktidar partisindeki görev yapan arkadaşlarım bu protokolu yapma , yaptırma işine yanaşmadılar. Engellemeler burada başlıyor. Bu Selendi'miz için çok acı bir durum. "

 Diyerek konuşmasına devam eden Akın , tekrardan vurgulayarak  Selendi Sivil Toplum Kuruluşlarını, Siyasi Parti Başkanlarını, Mahalle Muhtarlarını ve Selendi'li Vatandaşları büyük bir toplantıda buluşmaya davet etti.

Daha önce yapmış olduğumuz Yüksek Okul haberi İçin Tıklayın.
Bu toplantıdan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer'in açıklamalarına ulaşmak için tıklayın ..

Hiç yorum yok

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.