Header Ads

Ak Parti İlçe Başkanı Sezer'den Yüksek Okul Açıklaması !


 Değerli Selendi'li hemşehrilerim Hayırlı Cumalar.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun.

Sayın Cengiz Ergün ve Nurullah Savaş bu tabela ne zaman inşaat tabelası olacak ? 

 Mhp Meclis Üyesi yaptığı basın açıklamasını sizler gibi bende izledim. Bu talihsiz basın açıklamasında Selendi'ye yapılması için gecemizi gündüzümüze kattığımız, emek verdiğimiz halde Yüksek Okul'un Ak Parti tarafından engellendiğini ve bu engelleme neticesinde Yüksek Okul çalışmalarını başlatan ekibin dağıldığını, birlikteliğin sadece fotoğraflarda kaldığını ima etmektedir. Ak Parti olarak bu güzel ilçemize hizmetlerin en güzellerini yapmak ve kazandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hacı Sait Kahraman amcamızın Yüksek Okul binası için arsa bağışından sonra , imar ile yaşanan sıkıntıları gidermek, Kamu Yararı Kararı almak için Ankara'ya gittim ve bu yazıyı aldım. Buna rağmen Sayın Belediye Başkanı Nurullah Savaş , Dernek Başkanı Çetin Erol'unda olduğu bir ortamda bu yazı yanlış gelmiş. O yüzden bu bağışlanan arsaya değilde alternatif farklı bir yere Yüksek Okul binası yapalım diye teklifte bulunmuş. Çetin Erol'da eğer bir sorun var aşılamaz ise alternatif arsa arayışı içine gireriz demiştir. Bana aktarılan var olan sorunu çözmek için Ankara'ya yeniden gittim ve sorunu çözerek istenilmekte olan yazıyı getirdim. 3-5 Ay içerisinde buranın imar sorununuda Belediyemizce ve Büyükşehirimizce çözeriz diyen zihniyetler imar düzenlemesi için 1,5 yıl neyi beklediler.


 İmar sorunu geçte olsa çözüldükten sonra MKYK üyemiz Sayın Murat Baybatur, Kaymakamımız, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Oda ve Dernek Başkanlarımız, Selendi Büyükşehir Meclis Üyeleri, ve Siyasi Parti Temsilcilerimizle birlikte Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Sayın Kemal Çelebi 'yi ziyaret ettik. Gördüğü tablo karşısında çok etkilendiğini açıkça ifade etti. Bunun üzerine Murat Baybatur Vekilimizde siyasi kapris yapmadan Mhp ve Chp Milletvekillerininde olduğu bir ortamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Yüksek Okulunun açılması için bir protokol imzalansın teklifinde bulundu. Rektörümüz de süper olur dedi. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından hazırlanmış olan protokol sözleşmesi rektörlüğe sunulmuştur. Ancak sözleşme protokolünde öyle maddeler var ki  herhalde dünyada örneği yoktur. Bu binayı yapmamak adına koyduklarını düşündüğüm şartlardan sadece iki tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Protokolün içerisinde Belediyemizce yapılması öngörülen Yüksek Okul'un açılmaması halinde Üniversite Büyükşehire uğradığı zararları tazmin edecektir. Öncelikle isim belirlemede öncelik hakkı Büyükşehir Belediyesine aittir ibareleri geçmektedir. Bu güne kadar rektörlükle yapılan protokollerde acaba böyle bir madde konuldu mu ? Selendi'li vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum. İlçemiz gibi nüfusu az, ulaşımı uzak bir bölgeye bina yapılması şartı ile Yüksek Okulun bir bölümünü vereceğim diyen bir rektörlük varken bu inanılmaz ve kabul edilemez tazminat şartının konması aklıma şu soruyu getiriyor. 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimlerinden önce Cengiz Ergün ve Nurullah Savaş her siyasi konuşmasının başında biz yapacağız, rektörlükten izni biz alacağız diye konuşmaları sadece seçimi kazanmak için miydi?

 11.05.2017 Perşembe günü Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Tosun , Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çimen, Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik ve Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Sağdıç'la Yüksek Okul meselesi için bir araya geldik. Başkanlarla olduğumuz bir ortamda MKYK üyemiz Manisa Milletvekilimiz Sayın Murat Baybatur ile telefon görüşmesi yaptım. Konuşmanın tamamını benimle birlikte Başkanlarda şahit oldu. Sayın Vekilimiz daha evvel olduğu gibi Selendi'den bir ekiple birlikte rektörlüğe gidelim, bu sefer Mhp Milletvekili Erkan Akçay, Chp Milletvekili Özgür Özel 'de olsun. Daha sadeleşmiş bir şekilde bir teklif Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından hazırlansın ve rektöre sunalım. Bina yapıldıktan sonra Yüksek Okulun açılacağı garantisini bizler verelim, Selendi için yapılması gereken ne varsa bizler zaten yapmaya hazırız dedi.

 Seçim meydanlarında hem Cengiz Ergün hem Nurullah Savaş Yüksek Okul binasını biz yapacağız ve rektörlükten izni biz alacağız derken sadece oy avcılığı mı  yapıyorlardı ? Rektörlük açık açık eski binalara, nüfusu az, öğretim görevlileri açısından ulaşımı ve konaklaması sıkıntılı olan İlçelere Meslek Yüksek Okulu açamayız, ancak Selendi'de böyle güzel bir birliktelik varken binanızı yapın size bir bölüm verelim diyen rektörlüğe Cengiz Ergün ve Nurullah Savaş " Ağır ve kabul edilemez şartlar koşalımda rektörlük buna yanaşmasın mı diyorlar ? Ya da birazda oyalayalım imar konusunda 1,5 yıl kazandık, biraz daha zaman kazanalım 2019 seçimlerinden az bir zaman kala başlar yine seçim malzemesi yaparız diyorlar ?

 Meslek Yüksek Okulu açılması çalışmaları  kapsamında 17.05.2017 STK temsilcileri ile tekrar bir araya geldik sonuç olarak ilçemize Yüksek Okul kazandırılması için çalışmalara ısrarla devam edilecektir. Evet sevgili hemşehrilerim her yerde Yüksek Okulu Ak Parti engelliyor diyen zihniyetlerin gerçek yüzlerini sizlerin takdirlerine bırakıyorum. Saygılarımla ....

Ak Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem SEZER 

Daha önce yayınlamış olduğumuz Selendi Belediye Meclis Üyesi Ferudun Akın'ın Açıklamalarına ulaşmak için altta bulunan fotoğrafa tıklayınız.


Selendi MYO ile ilgili haberlerin tamamına ise buradan ulaşabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. AK Parti ATATÜRK’ün onaylayacağı tarzda Osmanlıcı’dır. Osmanlı’nın Sudan IŞiD’ine karşı İngiliz emperyalizmi ile omuz-omuza savaştığı (1885-1886) bilgisini vermeyi uygun görmeyen ATATÜRK maarifi yeterince yerli ve millî sayılmalıdır.

    YanıtlaSil

Fikrini Paylaş!

Blogger tarafından desteklenmektedir.